Yhdistyksen toiminnasta

Toiminta ja tavoitteet

Toiminta-alue

Etelä-Vantaan Sosialidemokraatit on tyypillinen pääkaupunkiseudun 60-luvulla alkaneen rakentamisen ja kasvun myötä syntynyt lähiöyhdistys. Toimimme läntisellä Vantaalla lähinnä Myyrmäen, Kaivokselan ja Louhelan alueilla. Toki jäseniämme asuu paljon muuallakin Vantaalla sekä ympäri Suomea. Olemme Vantaan kolmanneksi suurin sosialidemokraattinen puolueosasto.

Toiminta

Sääntömääräisiä jäsenkokouksia on kaksi (kevät -ja syyskokoukset), joiden lisäksi on muita jäsenkokouksia noin 4-6 vuodessa. Lisäksi yhdistys järjestää ns. avoimia kokouksia tai erilaisia asukas- ja teematilaisuuksia yms. Kokouspaikkamme on ollut monta vuotta Myyrmäen urheilutalo, mutta olemme kokoontuneet myös muualla mm. Kilterin koululla, Myyrmäki-talossa, Kaivokselan koululla ja myös päiväkodeissa.

Yhdistyksen käytännön asioita pyörittää yhdistyksen jäsenkokouksen määrittämän linjan pohjalta johtokunta, jossa on tällä hetkellä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi kahdeksan jäsentä ja kolme varajäsentä.

Etelä-Vantaan Sosialidemokraatit ry ottaa aktiivisesti kantaa alueen asioihin; kaavasuunnitelmiin, rakentamiseen, terveys-, päivähoito-, koulu-, vanhustenpalveluihin, liikenteeseen, turvallisuuteen ja viihtyvyyteen. Edustajamme eri luottamustehtävissä ja muut toimijat ovat useaan kertaan vuodessa toreilla ja kauppakeskuksissa kansalaisten tavattavissa ja keskuste-lemassa niin kaupungin isoista linjauksista että erilaista arjen asioista. Näin pysymme ajan tasalla kansalaisten näkemyksistä ja voimme välittää niitä päätöksentekijöille ja virkamiehille.

Toimimme länsivantaalaisten, eri ikäisten ihmisten palvelujen ja niiden kehittämisen sekä turvallisen, viihtyisän ja toimivan asuinympäristön puolesta. Meillä on aktiivista varhaisnuorten ja nuorten toimintaa Etelä-Vantaan Nuorten Kotkien kautta.